Junts ho farem possible

Aquest Onze de Setembre de 2014 romandrà en les nostres retines per sempre més com el dia en que la gent de nostre país s’aplegà a dues de les principals vies de la nostre capital per a demostrar la seva voluntat. Sí, la nostra ciutadania va traçar una V de voluntat, de votar i de victòria.

La immensa majoria de la societat civil catalana va seguir la crida de l’Assemblea Nacional de Catalunya i Òmnium Cultural i es va manifestar a Barcelona per deixar ben palès el que espera dels seus representants polítics. Sembla ja irrefutable el fet que el desig d’exercir el nostre dret a decidir i d’assolir la independència de Catalunya, a hores d’ara, ja ha deixat de ser patrimoni d’unes poques forces polítiques, d’un sector minoritari de l’arc parlamentari català i ha imbuït la nostra societat. Organitzacions com l’ANC o Òmnium, o les restants entitats, més de 3.000, adherides al Pacte Nacional pel Dret a Decidir han decidit mantenir viva l’exigència de convocar una consulta sobre el destí del nostre país, d’exigir a les forces polítiques que s’hi van comprometre de convocar la ciutadania a les urnes el proper 9 de novembre.

ERC, som un partit que ha estat fidel al seu país, es compromet ara a treballar colze a colze amb aquesta societat civil i a entomar el repte que ens planteja. És per aquesta raó que treballarem decididament, i cridem als nostres conciutadans a fer-ho, en la campanya unitària “Ara és l’hora”. Junts farem possible que el nostre poble s’expressi de forma pacífica, democràticament, fins i tot amb un to festiu, tal com fa temps que fan els catalans i catalanes, ja fos l’any 2013 en la Via Catalana o aquest 2014 en la V. Junts farem possible aquest exercici de radicalitat democràtica que ens ha de permetre exercir el nostre dret a decidir. Junts, societat civil i partits polítics que la representen portarem el nostre país, Catalunya a formar part del conjunt de nacions lliures, amb veu pròpia al món.

Com diu el president Junqueras: "No ens rendirem perquè la nostra força és la gent". Junts ho farem possible. Guanyarem!
 

Lourdes Arrando i Bellés
Comissió sectorial de Moviments Socials
movimentssocials@esquerra.org